لازم ترین دانش بر تو آن است که صلاح دینت را به تو نشان دهد و مایه تباهی اش را برایت روشن سازد . [امام علی علیه السلام]

معلم

 
 
مدیریت کلاس درس(جمعه 89 فروردین 20 ساعت 7:57 عصر )

به منظور مدیریت اثر گذار در کلاس درس راهبردهایی در زمینة شیوه‎های مدیریت کلاس ارائه می‏گردد:

1 - طراحی و کاربرد فعالیتهای معنادار: یکی از شگردهای اثرگذار در پیشگیری از پدیدآمدن مشکلات در کلاس درس، طراحی یا انتخاب فعالیت‏های مناسب که بخش کلیدی مدیریت اثر بخش کلاس درس است. دانش‏آموزان تا زمانی که احساس نکنند برنامة کلاس برایشان سودمند است، به فعالیت‎های کلاسی مورد انتظار معلّم نخواهند پرداخت. این فعالیت‏ها اشتیاق و علاقة دانش‏آموزان را برمی‏انگیزاند و از بوجود آمدن بی‏نظمی در کلاس درس جلوگیری می‏کند. فعالیت‎های معنادار، علائق و طرز تفکر و آمادگی دانش‏آموزان را هدف قرار می‏دهند و می‏توانند بر پیشرفت تحصیلی آنان اثر بگذارند.

2 - ایجاد جو سرشار از محبت و احترام در کلاس: پدیدآوردن جو محبّت آمیز در کلاس و پذیرش هر دانش‏آموز با توجّه به ویژگی‎های منحصر به فردی که دارد و تحسین صادقانة او به میزان اعتماد به نفس و اعتبار شخصی دانش‏آموزان می‏افزاید. تجربة موفقیت برای دانش‏آموز می‏تواند از طریق همیاری با همکلاسی‎ها با انجام دادن یک کار انفرادی باشد.

3 - تعریف درست اهداف برای دانش‏آموزان: وقتی دانش‎آموز برای اصلاح رفتار خود هدف‎های تعریف شده‎ای دارد، نسبت به دانش‏آموزانی که فقط به دنبال انجام تکالیف خود هستند، موفق‏تر عمل می‏کنند.

4 - دادن بازخورد به دانش‏آموزان: بازخورد بر استمرار یادگیری و تشخیص میزان یادگیری اثر می‏گذارد. دانش‏آموزان نیاز دارند از نتیجة فعالیت‎های یادگیری که انجام داده‏اند مطلع شوند. ارائة بازخورد به دانش‏آموز در مواقع لزوم از بدرفتاری‏ها و کژکاری‏ها در کلاس درس جلوگیری می‏کند.

5 - شرکت دادن دانش‏آموزان در تصمیمگیری‏ها: معلّم به دانش‏آموزان فرصت دهد خودشان راه‏های تجربه کردن و تکالیف یادگیری خود را تعیین کنند. اگر دانش‏آموزی انگیزه داشته‏باشد، دست به پرسشگری می‏زند و تکالیفی برای یادگیری یا راه‏هایی برای تجربه کردن پیشنهاد می‏کند و به نقد و داوری می‏پردازد.

6 - پیش‏بینی اتفاقاتی که در کلاس رخ می‏دهد: در بسیاری موارد اتفاقاتی در کلاس یا بیرون کلاس رخ می‏دهد که برنامه‏ریزی دقیق معلّمان را با دشواری روبرو می‏سازد. عامل عمدة پدیدآمدن این دشواری‏ها اغلب ناشی از پیش‏بینی نکردن اتفاقات است. بیماری‏ها، انواع مراسم خانوادگی، وضعیت آب و هوا و... از مواردی است که می‏توان آن‎ها را پیش‏بینی کرد. معلّمان اثربخش با تعیین میزان احتمال بروز برخی اتفاقات فعالیت‎های ویژه‏ای را طراحی می‏کنند تا در صورت بروز مشکل روند کلی یادگیری با اختلال روبرو نشود. این فعالیت‎ها در تمام سال قابل اجرا و می‏تواند تمام دانش‏آموزان را پوشش دهد.

7 - تشویق به جای تنبیه: در مدیریت اثرگذار به جای تنبیه رفتارهای ناپسند، تشویق رفتارهای پسندیده در یادگیرندگان پیش‏بینی شده باشد. تشویق رفتارهای پسندیده در یادگیرندگان ایجاد انگیزه کرده و به یادگیری آنان شتاب بیشتری می‏دهد. معلّم در کلاس درس بایستی رفتارهای پسندیده را به مثابه یک فرصت در نظر بگیرد. مثلاً در زمان مشاهدة روابط صمیمی دانش‏آموزان با یکدیگر آنان را در همیاری فراگیری مواد درسی ترغیب نماید.







بازدیدهای امروز: 2  بازدید

بازدیدهای دیروز:0  بازدید

مجموع بازدیدها: 18263  بازدید


» ?پیوندهای روزانه «
» فهرست موضوعی یادداشت ها «
» آرشیو یادداشت ها «
» اشتراک در خبرنامه «